Höstmötet
Valberedning
Valberedningen består av representanter för vardera årskurserna ett, två, tre och fyra, samt en från godtycklig årskurs. Vår uppgift är att nominera kandidater till de poster som ska tillsättas på de tre sektionsmötena. Inför varje sektionsmöte sker därför en ansökningsprocess som valberedningen ansvarar för, och där alla som har sökt eller blivit nominerade blir erbjudna att komma på intervju.
Valberedningens arbete är otroligt givande och ger en bred insikt i hela intervjuprocessen samt sektionens alla olika utskott och funktioner. Utöver roliga möten och diskussioner internt med valberedningen träffar man förstås otroligt många sektionsmedlemmar och får testa på hur det känns att sitta på andra sidan intervjubordet. Det är något man verkligen tar med sig och som blir värdefullt inför framtida arbetsintervjuer.
Valberedningen är något för dig som:
- Gillar att träffa nya människor
- Är intresserad av sektionen och vill föra den framåt
- Är ansvarsfull och förtroendeingivande
Vid frågor och funderingar nås hela valberedningen på
kontakt.valberedning@ysektionen.se
Fadderikommendör
Som Fadderikommendör ansvarar du för hela fadderiet, som i sin tur ansvarar för Y-sektionens del av mottagningen. Du sitter även med i kansliet.
Fadderikommendör är något för dig som:
- Har god insikt i mottagningen i allmänhet, och YF's arbete i synnerhet
- Är strukturerad och ordningssam
- Har förmågan att fixa extra timmar på dygnet
Vid frågor och funderingar, kontakta Karin Trakell, Fadderikommendör 24/25, på:
kommendor@yfadderiet.se
LINK-dagarna
Projektledare för LINK
Som projektledare har du tillsammans med vice projektledare/kassör det övergripande ansvaret för att planera och genomföra LINK-dagarna. LINK-dagarna består av två veckors event, vilket mynnar ut i en mässa och en storslagen bankett. LINK-dagarna anordnas tillsammans med D-sektionen. I kommittén sitter ca 30 studenter från flera olika program, fakulteter och årskurser, vilket gör det till ett perfekt tillfälle att knyta kontakter.
Kommittén har tidigare bestått av sex grupper -ledningsgruppen, IT-gruppen, marknadsföringsgruppen, mässgruppen, företagsgruppen och eventgruppen. Ditt jobb är att, tillsammans med vice/kassören, rekrytera kommittén och sedan leda den i arbetet fram till mässan. I rollen ingår allt från rekrytering och projektledning till näringslivskontakt, och det finns goda möjligheter att knyta kontakter inför framtiden. Som projektledare får man stor inblick i alla delar av projektet. Inom LINK finns det stora chanser för förbättringar och möjlighet att få testa sina idéer. Då LINK tillhör både Y- och D-sektionen kommer du sitta med i båda sektionernas kanslier.
Vid frågor eller funderingar kan du kontakta Anastasia Saprunova, Projektledare 22/23 på projektledare@linkdagarna.se
Vill du veta mer om LINK kan du kika på vår hemsida: http://www.linkdagarna.se
Vice Projektledare/Kassör för LINK
Som vice projektledare/kassör för LINK-dagarna ansvarar du tillsammans med projektledaren för genomförandet av LINK-dagarna. Du är också ytterst ekonomiskt ansvarig, vilket innebär ansvar över bland annat budgetering. Bokföringen gör D-sektionens ekonomiutskott DEG åt dig.
Posten innebär mycket eget ansvar för de ekonomiska delarna, samt också mycket utrymme för egna idéer om hur man bäst bistår projektledaren i rollen som vice projektledare. Man sitter också som medlem i D-sektionens kansli.
Vid frågor - kontakta, Martin Agebjär vice projektledare/kassör 22/23 på kassor@linkdagarna.se
Vill du veta mer om LINK kan du kika på vår hemsida: http://www.linkdagarna.se
Studienämnden
Studienämndens uppdrag är att “tillvarata studenternas intressen i studiefrågor”, och den huvudsakliga uppgiften är att organisera, genomföra och följa upp kursutvärderingar. SNY är de som ska ha koll på vilka kurser som är bra och inte, vilka förändringar som genomförts och vilka som borde genomföras. Utvärderingarna är kärnan i arbetet, och något som alla i SNY hjälps åt med. De ligger också till grund för de två andra stora uppgifter som SNY har: att representera studenterna i de instanser som fattar beslut kring våra program och att ge ut Y:arens Guide till Galaxen.
Programrepresentant (ansvar MED)
Som programrepresentant sitter du med i de instanser som beslutar om ditt representerade programs framtid, vilket gör att du kommer ha ett stort ansvar över ditt representerade program (MED). Tillsammans med ordförande i studienämnden, SNY, kommer du att sitta i de instanser som tar beslut om sektionens program och du kommer ha chansen att göra stort intryck och påverkan. Du samarbetar också med LinTek och övriga sektioners studienämnder genom LinTeks utbildningsråd.
Programrepresentant är något för dig som:
- Vågar ta initiativ till förändring.
- Är strukturerad och ordningsam.
- Är tillförlitlig och ansvarsfull.
Guidenredaktör
Som guidenredaktör är det du som ansvarar över arbetet för Guiden. Eftersom Guiden är helt webbaserad kommer du ha ett nära samarbete tillsammans med Webbgruppen. Du kommer bl.a. arbeta med att granska informationen i Guiden så att den är aktuell gällande kurser och godkänna kommentarer så att de kan publiceras.
Guidenredaktör är något för dig som:
- Gillar att arbeta vid datorn.
- Är kreativ och noggrann.
- Har bra framförhållning.
Masterledarmot
Som masterledamot ansvarar du över planeringen och genomförandet av kursutvärderingarna på masternivå som sker efter varje läsperiod. Du kommer även att ansvara för att välja ut och samarbeta med alla profilrepresentanter för att sedan kunna presentera och tillgodose studenternas intressen och åsikter vid kursutvärderingen.
Masterledamot är något för dig som:
- Är lyhörd och kan ta del av andras åsikter.
- Är objektiv och behandlar alla lika.
- Har en bra framförhållning.
Arbetsmiljöombud x2
Som arbetsmiljöombud har du huvudansvaret över sektionens fysiska och psykosociala arbetsmiljö. Inom detta ingår väldigt mycket, allt från att felanmäla trasiga möbler och dålig ventilation till att se till så att ingen student ska bli diskriminerad i undervisningen. För att möjliggöra detta har du ett nära samarbete med t.ex. studiesocialt ansvariga på LinTek, andra sektioners miljöombud och studenthälsan.
Arbetsmiljöombud är något för dig som:
- Är lyhörd och kan ta del av andras åsikter.
- Är objektiv och strävar efter att behandla alla lika.
- Är social och har lätt för att prata med människor.
Vid frågor och funderingar om SNYs vakanta poster nås hela SNY på
sny@ysektionen.se
Styrelsen
Y-sektionens dagliga operativa och strategiska verksamhet drivs och övervakas av en styrelse. Styrelsen fattar bland annat olika beslut av ekonomisk karaktär, såsom utskottsbudgetar och andra beslut rörande sektionen som inte fattas under ett sektionsmöte. Styrelsen tar även ställning till olika frågor av olika karaktär som rör sektionen. Som ledamot i styrelsen (postspecifik eller inte) får man mycket kunskap och insikt i hur sektionen fungerar och man representerar tillsammans sektionen internt, mot kåren, universitetet och mot systersektioner i andra lärosäten runtom Sverige och även i andra länder.
Informationsansvarig
Som Informationsansvarig är det ditt jobb att se till att alla på sektionen nås av den information som andra utskott och olika företag vill skicka ut. Detta görs huvudsakligen via Facebook, hemsidan och nyhetsbrevet. På Facebook skriver eller delar man saker via Y-sektionens sida. Nyhetsbrevet skickas ut varje söndag och består av texter som utskotten eller företag har skickat in till dig under veckan. Dessa texter kan även vara bra att publicera på hemsidan och ibland Facebook så att informationen finns lättillgänglig. Som informationsansvarig är du även ansvarig för Fotogruppen och NATTREDAX. Dessa grupper är ganska självgående och du fungerar mestadels som kontakt mellan dessa och kansliet. Om du har intresse kan du självklart engagera dig mer i grupperna!
Som Informationsansvarig har man även ett par andra mer specifika uppdrag, som till exempel att ordna en Info-lunch åt Ettan i början av hösten och att sammanställa sektionens Yulkalender inför december.
Informationsansvarig passar dig som
- Social och utåtriktad.
- Är noggrann och kreativ.
- Tycker om att spendera mycket tid framför datorn.
Vid frågor och funderingar, kontakta Ludvig Nyberg, tillförordnad informationsansvarig 24/25, på: info@ysektionen.se
Styrelseledamot
Som ledamot i styrelsen hjälper man styrelsen med allt det löpande styrelsearbetet och tar hand om lite allmänt sektionsrelaterat arbete. Utöver det befinner man sig i mitten av sektionen utan att faktiskt ha alltför mycket på sina händer, vilket innebär att det är en utmärkt post för att driva egna projekt. Som ledamot finns stor möjlighet att få igenom förändringar på sektionen.
Som ledamot bör man utnyttja sin inflytelserika post för att aktivt arbeta med saker som bör förbättras. Det är det som gör ledamot-arbetet väldigt roligt, man får själv välja vad man vill arbeta på och försöka förändra!
Ledamot passar dig som
- Har mycket drivkraft och stor initiativförmåga.
- Vågar synas och ta plats.
- Kan tänka kritiskt och se saker som behöver förändras.
Vid frågor och funderingar, kontakta någon av följande:
Ludvig Nyberg, Styrelseledamot 24/25, ludvig.nyberg@ysektionen.se
Erik Karlsson, Styrelseledamot 24/25, erik.karlsson@ysektionen.se
Jubileumsansvarig för MED
Som Jubileumsansvarig för MED har du ansvar att projektleda MED:s 15 års jubileum! Du kan utforma posten som du vill och får bestämma hur du tror jubileumet firas bäst.
Jubileumsansvarig för MED passar dig som
- Går eller har gått MED
- Är ansvarstagande
- Har en vision för vad Jubileumet ska innebära
Vid frågor och funderingar, kontakta valberedningen på
kontakt.valberedning@ysektionen.se