Studienämnden

SNY 23/24. Hugg tag i oss i korridorerna om ni har några frågor!


Studienämnden, eller SNY som vi oftast kallas, bedriver studie- och arbetsmiljöbevakningen på Y-sektionens program, och jobbar för att förbättra Y-teknologernas utbildningssituation och studiemiljö. 

Vi är länken mellan studenterna och de som bestämmer över Y-sektionens program och kurser.

Representanter från SNY sitter med i EF-nämnden (programnämnden för elektronik, fysik och matematik), vilket är det organ där alla beslut om Y-sektionens utbildningar tas. Vi sitter även med i programplanegrupperna (ofta förkortat PPG), där besluten inför EF-nämndens möten diskuteras. 

Efter varje läsperiod utvärderar vi alla nyligen slutförda kurser på kandidatnivå, och ett urval av masterkurser, tillsammans med klass- och profilrepresentanterna samt examinatorer. Detta görs för att framföra sektionsmedlemmarnas åsikter om kurserna, så att de kan förbättras till nästa års studenter. 

EF-nämnden, programplanegrupperna och kursernas examinatorer vill veta vad vi studenter tycker och tänker och lyssnar på de åsikter som vi framför. Ju fler som tycker till, desto bättre!

Vi ansvarar även för Y-arens Guide till Galaxen, eller Guiden som den brukar kallas. Denna finns för att hjälpa sektionens studenter hitta information kring de kurser man kan läsa på Y-, Yi-, µ- och x-programmen. Där kan man också hitta värdefulla tips från äldre studenter och examinatorer. Guiden innehåller dessutom gott om allmän information som kan vara studenten till hjälp, dels i början av sina studier, men speciellt inför och under masterstudierna.

Har du några frågor, funderingar eller ideér som du vill dela med dig av? Då kan du maila oss på sny@ysektionen.se. Om du har frågor till en specifik person i studienämnden hittar du våra personliga kontaktuppgifter i menyn till vänster, under fliken "kontakt". Tveka inte på att höra av dig!


Rasmus Uhlin
Studienämndsordförande 23/24
Email: snordf@ysektionen.se
Mobil: 072-552 84 69

 


Senast ändrad: 7 mars 2024 11:05 av Rasmus.
Öppnad av 1848 användare sedan 25 maj 2022.
Etiketter: SNY Studienämnden 23/24