Y-sektionen minns Fredrik Löfgren

Foto: Linköpings universitet.

Natten mot den 21 augusti nåddes allmänheten och Y-sektionen av den chockerade nyheten att Y-alumnen Fredrik Löfgren omkom i en bussolycka. Som entrepenör, föreläsare, forskare och allmän robotnörd var Fredrik Löfgren för många personer i flera olika gemenskapskretsar ingen mindre än en idol. 

Fredrik har med sin kunskapstörst bidragit starkt till forskningen inom AI och robotik, samt delat med sig av sin passion med allmänheten. Han har helt enkelt ställt robotiken i rampljuset och blivit inget mindre än en stjärna bland nybörjare och professorer, barn som vuxna, gemene man och robotfanatiker. Många personers första intryck från honom och hans verk har till och med kommit från TV, där han bland annat har demonstrerat sina robotar för barn i programmet Sommarlov. 

Det är alltid otroligt kul att se stjärnor som Fredrik visa sin stora passion och det som han forskat om från sin utbildning på Y, men det kommer alltid att vara lika ofattbart att sådana stjärnor abrupt släcks ut. Linköpings universitet bjuder in er alla till en minnesstund för Fredrik Löfgren den 29 augusti kl 17:00 i Lövverket i Studenthuset.

Y-sektionen önskar hans familj och vänner all lycka under sorgetiden.

Vila i frid, Fredrik.


Senast ändrad: 29 augusti 2024 08:28 av Daniel.
Öppnad av 284 användare sedan 27 augusti 2024.