24 mars 2019 14:16 av Daniel

Gillar du att testa på sporter? Är du redo att anta nya utmaningar?

Torsdagen den 28/3 bjuder AktU in till klättring hos Linköpings klätterklubb i Hangaren i Ryd. Det blir 2 timmar fulla med klättring med något utmanande för alla.

Priset för detta är 50 kr och anmälan samt betalning sker på biljettsläppet måndag 25/3 kl 12:15. Det finns dock ett begränsat antal platser så se till att knipa din biljett innan de tar slut!
I priset ...

Läs mer

Studentkårerna arbetar med att kartlägga andledningen för det ökade psykiska ohälsan bland studenter. Vill du vara med och försöka förbättra den psykiska hälsan hos studenter? Läs i sådana fall igenom följande meddelande från Studiesocialt Ansvarig på LinTek och svara på enkäten nedan! 

Studentundersökningen från 2017 visade en ökning på 100 % av den psykiska ohälsan hos studenter sen 2010. Även den negativa stressen har ökat markant hos studenterna. Detta är en trend som inte är unik för LiU, utan det går ...

Läs mer
11 mars 2019 09:30 av Cornelia

Linköpings universitet växer inom området maskininlärning! Avdelningen för statistik och maskininlärning vid IDA är på jakt efter nya doktorander och just nu finns två tjänster ute. Se följande länkar för mer information:
 
https://www.ida.liu.se/~freli29/PhD_April2019.pdf
https://liu.se/en/work-at-liu/vacancies?rmpage=job&rmjob=10575&rmlang=UK

Sista ansökningsdatum är 23 april. Kontakta Fredrik Lindsten <fredrik.lindsten@liu.se> om du vill veta mer!

Läs mer

Är du orolig för en vän som är fast i en dålig relation? Kanske har du själv en relation som du inte mår bra av? När är de värt och kämpa och när är det läge att bryta sig loss?

Vi arbetsmiljöombud tillsammans med Studenthälsan bjuder in dig till en lunchworkshop i hur man agerar i en situation där man har en toxisk relation till en annan person, där du får verktyg av experter som du kan använda och diskutera ...

Läs mer
10 mars 2019 18:26 av Raamen

Hej alla!

FOI välkomnar alla Y:are på en VIP-kväll för studenter och forskarstuderande den 2/4-2019. Vi kommer att ge dig en unik inblick i vår verksamhet och berätta varför vi tycker att det är så spännande att arbeta med forskning inom försvar och säkerhet.

Schemat för kvällen:
Klockan 17.15 Dörrarna öppnas - välkommen till FOI!
Klockan 17.30 Programmet startar i FOI:s konferensanläggning med några presentationer.
- FOI - helt säkert ett kul ställe!
- Från datainsamling till operativ nytta ...

Läs mer

Än är inte vintern över! Skidbackarna är fortfarande öppna och bjuder på härlig skidåkning, och därför vill vi i D- och Y-AktU bjuda in alla slalomsugna till en skidresa till Romme! På morgonen den 30e mars går bussen till Romme för en härlig heldag i skidbacken.

På måndag kommer vi ha ett biljettsläpp där man får skriva på ett bindande avtal där man förbinder sig till att åka med. Betalning och bokning kommer sedan ske via Rommes hemsida.

VIKTIGT:
Om ...

Läs mer
7 mars 2019 17:42 av Maja

Hej allihopa!
Gillar du pizza? Är du intresserad av att bli sektionsaktiv? Då är detta något för dig! :)

Snart är det dags för vårmötet 2019 och det finns ett helt gäng roliga poster att söka! För att ni ska få lite bättre koll på vilka poster man kan söka och vad dessa innebär, bjuder valberedningen in till infolunch onsdag 13/3. Här kommer de sittande att hålla i en kort presentation om sin post och ni har chansen att ställa ...

Läs mer
4 mars 2019 10:31 av Cornelia

FuM på LinTek - Kårfullmäktige - är kårens högst beslutande organ bestående av 27 ledamöter. Varje månad hålls ett FuM-möte där viktig information, beslut och diskussioner tas upp gällande LinTeks verksamhet. Nu på tisdag den 5e mars inträffar nästa möte där bland annat en ny kårstyrelse ska väljas, verksamhetsplanen för LinTek 19/20 ska diskuteras och budgeten för 19/20 ska diskuteras. Varje FuM-möte har även en stående punkt kallad "Studenternas åsikter" där ledamöterna kan ta upp frågor och funderingar som de ...

Läs mer
3 mars 2019 13:18 av Alexandra

Veckan är äntligen här! En fullspäckad vecka med lunchföreläsningar, klädbytardag, fri träning på campushallen och mycket mycket mer! Missa inte årets AMO-vecka på campus Valla! Schema och länkar till alla facebookevent finns nedan.

MÅNDAG 4/3
Invigning i Colosseum kl 11.00

Lunchföreläsning med World Value Initiative - https://www.facebook.com/events/1981362838832530/  

Yoga (lunchpass) på Campushallen - https://www.facebook.com/events/1136896149818327/ 

TISDAG 5/3
Semla för en åsikt - https://www.facebook.com/events/500704524127684/  

Bodypump (lunchpass) på Campushallen ...

Läs mer

Gör du i princip allt för att prestera på bästa möjliga sätt? Till och med så mycket att du mår dåligt över dina prestationer? Vill du lära dig hur du kan förhålla dig till dina egna prestationer eller som vän veta hur man på bästa sätt kan stötta en person som lider av prestationsångest?

Vi arbetsmiljöombud tillsammans med Studenthälsan bjuder in dig till en lunchworkshop om prestationsångest där du får verktyg av experter som du kan använda för att hjälpa ...

Läs mer