9 november 2018 09:53 av Cornelia

Hej! Vi har en nystartad podcast som heter Dataspaning och tar upp ämnen som vi själva skulle velat få reda på mer om när vi var studenter då det är roligt att som student få inblick i hur det är att jobba inom teknikbranschen. Avsnitten handlar bland annat om teknikbranchen, forskning, IT, fysik och företagande. Podden drivs av tre civilingenjörer som har jobbat ett par år inom olika områden. Vi kommer att ha gäster från olika företag och forskare som ...

Läs mer
6 november 2018 21:19 av Emily

BrYdar! Är ni sugna på förköp till Pallens Holikakravall, bastuhäng eller bara en najs förfest? Kolla då in det här!

På torsdagen den 15 november kommer vi i Yvette att hålla i en förfest till Pallens torsdagskravall där det kommer bjudas på sangria, snacks och bastu. De första som anmäler sig till detta event kommer även få förköp till kravallen! Under kvällen kommer vi att ha tillgång till ett nice sällskapsrum med biljardbord och för er som är lite extra ...

Läs mer
5 november 2018 12:17 av Johan

Ännu en tenta period har lidit mot sitt slut och vi befinner oss närmre än någonsin till den efterlängtade examen. Vissa av oss är så pass nära att vi kan skymta ljuset i slutet av tunneln. För dem kan det vara riktigt intressant att gå på Sironas casekväll.

Läs mer
4 november 2018 21:37 av Emil

Hallå där Y-are! 

Nu är tenta-p slut, och därmed har det äntligen blivit dags för utvärderings-p. Vi studenter har stor möjlighet att påverka vår utbildning, mycket tack vare utvärderingarna som görs, så se till att få din röst hörd och var med och påverka.

Just nu sker flera förändringar som beror på just tidigare utvärderingar. Som exempel kan nämnas att språket för grundkurs i programmering kommer att bytas till Python, och grundkraven i elektronik kandidatprojekt kommer att förändras för att ...

Läs mer
4 november 2018 17:00 av Fanny

Hej i höstmörkret!

Nu när tentaperioden är över hoppas vi i MafU att det är många av er som vill hemmissionera. Som hemmissionär får du betald hem- och tillbakaresa för att hålla en presentation på din gamla gymnasieskola om hur det är att studera på LiU. Du får allt material du behöver. Som tack från MafU får du dessutom ett presentkort på 500 kr på IKEA, Citykortet, Hemköp, Bokab eller Studentkortet.

Hur går man då tillväga för att hemmissionera?
Skicka ...

Läs mer
3 november 2018 18:47 av Emily

Hallå där! Är du nyfiken på vad som egentligen händer under en damsittning?

Den 23e november har du möjligheten att få servera på Vintermiddagen 2018, en finsittning på Kårhuset Kollektivet för Y-sektionens tjejer. Både tjejer och killar får vara med och jobba och du behöver ingen tidigare erfarenhet. Som tack får du gratis inträde på Collegekravallen samma kväll! Jobbmat ingår också såklart!

Låter det lockande så fyll i formuläret innan den 12 november så kommer mer info senare! 

https://docs ...

Läs mer
1 november 2018 19:21 av Emily

Kylan har börjat tränga sig på, vinterjackorna har tagits fram och det är dags för oss i Yvette att presentera andra damsittningen för terminen: Vintermiddagen 2018 - Shine bright like a diamond!

Den 23 november kommer vi tillsammans med vår huvudsponsor Ericsson att lysa upp i vintermörkret med skinande diamanter och glamour på KK. Det kommer att bjudas på en glammig fördrink 18.15 som kommer att följas upp av en utsökt trerättersmiddag och spektakulär underhållning. Efter sittningen kommer du att ...

Läs mer

Lät “International Physicists Tournament" skrämmande? Alldeles för ambitiöst? Tänker du “fasen jag har ju inte klarat optiken än, inte kan jag det här!” Tänk då om! Tävlingen är inte alls så farlig som det låter. Undertecknad har själv besökt denna beryktade tävling och överlevt! 

Tävlingen fungerar så här: Ett antal problem har framtagits (se länk nedan) och respektive lag prioriterar sedan vilka de väljer att lösa. Därefter arbetar laget självständigt (med hjälp av en handledare, en lärare från IFM) med ...

Läs mer
28 oktober 2018 11:46 av Sara

Den 10:e november går det eventet ni gått och väntat på hela året av stapeln och då pratar vi såklart om Ärtor och Punsch!

I år slår vi upp portarna till ett magiskt sött Skytte-C där det visserligen inte går att äta allt men varför skulle man vilja det när ärtsoppa, pannkaka och punsch står på menyn? Och som om inte det skulle vara nog blir det en fulvinsrunda innan sittningen!

Eftersom SaFt är samma helg kan det möjligtvis ...

Läs mer
21 oktober 2018 12:17 av Jonas

Hej alla som läser år 4 eller 5!

Funderar du på vad du kommer att göra efter examen? Vad ska man tänka på när man söker sitt första jobb? Vad gör man som nyutexaminerad Y-are eller MED-are? Vilka möjligheter har man? Skulle du också vilja ha någon att diskutera de här frågorna med? Någon som har ett svar? Då ska du söka AlumnYs mentorskapsprogram.

Söker du till mentorskapsprogrammet kommer du att paras ihop med en alumn, någon som redan har ...

Läs mer