29 maj 2016 08:23 av Amanda

Hej allihop!

Sista tenta-p för det här året är här och vi vill önska er alla ett stort lycka till på tentorna och påminna er att även om ni sitter och pluggar stenhårt in i det sista så kom ihåg att det är viktigt med pauser ibland. Ta en kaffepaus eller gå på en promenad i den friska luften så kommer tentaplugget att gå mycket bättre.

Lycka till och ha en bra sommar!

krAMO

Philip, Jonas och Amanda
Arbetsmiljöombud 15/16 …

24 maj 2016 22:08 av Erik

Även om det är sent på verksamhetsåret kan nya funktioner dyka upp. Nu när Y-sektionen har en fotogrupp har en gallerifunktion stått på önskelistan. Webbgruppen och Fotogruppen presenterar därför stolt Galleriet, där foton tagna på sektionens arrangemang kan samlas för allmän beundran. I skrivande stund finns bilder från nyss genomförda Sommar-Y samt bilder från ÄoP, men det kommer mer både frammåt och bakåt i tiden.

22 maj 2016 20:55 av Matilda

Nu på tisdag 24 maj är det dags för läsårets sista Y-pub. Denna gång är det närU tillsammans med Attentec som står för maten, som dessutom Attentec bjuder på. Det drar igång kl 15.00 i gasquen.
Vi ses där!

/Pubutskottet

Bli en hållbar student/människa genom att hantera stress i vardagen!

Identifiera stressfaktorer (varningssignaler, hotsystem och stressbeteenden)
Aktivera återhämtningssystemet (lyfta fram friskfaktorer)
Träna medveten närvaro (mindfulness) - ett verktyg att hantera stress och träna fokus.

Studentenkäten visade att ett stort antal studenter på Y-sektionen kände av negativ stress. Därför bjuder sektionens arbetsmiljöombud, och Studenthälsan, in till en föreläsning om stresshantering och mindfulness!

Kom på föreläsningen och lär dig verktyg till att hantera stress. Gratis lunchmacka till de 30 första!

Anmälan sker …

8 maj 2016 20:42 av Matilda

Hejsan Kära sektionsmedlemmar!

Hoppas Ni längtat efter detta annonserande precis lika mycket som jag. Det har nu äntligen blivit dags att få öppna upp ansökningsperioden för Näringslivsutskottet 16/17 (Wuhu!!).

Låt mig ställa några frågor till Dig. Har Du drömt om att få sommarjobba/exjobba/jobba på Ditt drömföretag, men inte haft kontakt med de ännu? Är du intresserad av att hitta samarbeten till Y-sektionen så som sektionsrum, bil mm.? Eller är Du kanske intresserad av att lära känna företag eller bara ta …

8 maj 2016 20:32 av Matilda

Hej alla Y-are!

Vi i BabY6 vill välkomna er till årets Sommar-Y.
Kom till Amfi den 23 april och njut av god öl, mat och skön musik, vad mer kan önskas?

Datum: 23 maj
Tid: 18.00
Plats: Amfi
Biljettförsäljning: 18 maj 12.15 Colosseum
Pris: 50kr

Kolla in Facebookevenemanget för mer info:
https://www.facebook.com/events/1043850859039167/

#snartärdetVSR

8 maj 2016 20:29 av Matilda

Den 21 och 22 maj arrangeras robottävlingen SweArc i regionen! Det är årets häftigaste robottävling med lag från både näringsliv och universitetet. Lagen har under våren byggt varsin robot som löser olika uppgifter på Linköpings och Norrköpings resecentrum, t.ex. köpa biljett eller gå på ett tåg.

Publik är varmt välkommen! Tävlingen startar klockan 13 i Linköping den 21 maj, och dagen därpå klockan 13 är det final i Norrköping.

Vill du hjälpa till under tävlingsdagarna? Vi söker bland annat riggare, …

8 maj 2016 19:13 av Matilda

Vill du vara med om att arrangera universitetets största arbetsmarknadsmässa? Den 2-15 maj kan du söka LARM-kommittén 2017. Som en del av LARM-kommittén är du med från start om att genomföra ett av campus största projekt. Du kommer att få möjligheten att träffa företag, lära känna studenter från andra utbildningar och utvecklas inom projektledning och ledarskap.
Läs mer och ansök via http://www.larmdagarna.se/engagera-dig/kommitten/

Y-sektionens mentorskapsprgram hölls för första gången i höstas. Då fick nya studenter en mentor i en äldre årskurs, som en kontakt som de kunde ställa frågor till angående allt som rörde studier och studentlivet. Det var väldigt uppskattat så programmet kommer köras i höst igen!

Om du är intresserad av att vara mentor men undrar lite vad det handlar om kommer vi i MafU tillsammans med nya marknadsföringsansvarig Josefine Tuvesson att hålla i ett informationstillfälle under lunchen torsdagen den 12/5 …