Hälsningar från AMO

Hej, sektionen! Nu har den första terminen för läsåret snart tagit sig förbi och snart är det dags att börja plugga inför tentorna igen (woohoo!!). Här kommer lite nyheter och tips från AMO! Om ni har några frågor, tveka inte att fråga oss på amo@ysektionen.se.

Ett nytt studentinfranät
LiU:s kommunikatörer har i regi tillsammans med de tolv institutionerna och de fyra fakulteterna drivit i ett projekt sedan mars i år, där man centraliserar den studienära* informationen så mycket som möjligt då mycket av informationen är för spritt i för många olika system. Detta infranät kommer likna de anställdas egna intranät, men vårt är byggt helt från grunden. Detta infranät kommer även vara delvis sammanflätat med Lisam.

I detta infranät får man tillgång till institutionsspecifik information (tentautlämning, expeditionsöppettider), fakultetsspecifik information (utlandsresor), men även information angående tentareglemente, Clinicum (MedFak), IT-resurser och LiU-kort/-ID, schema, Studenthälsan, försäkring och rättigheter samt boende (med mera). I samma veva kommer ett nytt kartsystem lanseras, kopplat till detta infranät som förmodligen kommer lanseras innan intranätet.

Planerad lansering är 29 november.

*utöver undervisningsinformation (Lisam) och fest/förening (studentlivet.se)

Studenthälsan
Studenthälsan har sen en tid tillbaka börjat erbjuda digitala möten, så om du inte kan komma till Studenthälsan på campus (i Studenthuset) finns det möjlighet att få hjälp digitalt!

Studentförsäkring
Du vet väl om att du är försäkrad som student under din studietid? Här kommer lite fakta om hur, var och när försäkringen gäller.

Studentförsäkringen gäller för hela din studietid vid LiU under läsperioderna. Det är dock inte självklart att man får försäkringsersättning under tenta-p då det inte är något schemalagt på campus. Det är bara att fråga oss AMOs i fall ni har några funderingar angående detta. Studentförsäkringen gäller både på, samt till och från campus. Så om du skadar dig på väg till en föreläsning kan du ha rätt till ersättning. Detta gäller därmed inte om något händer under en snabb vända till mataffären.

Om något allvarligt händer på campus bör man naturligtvis alltid rapportera det! Det gäller både vid skada och tillbud. Som AMOs kan vi hjälpa er på traven med det, så om något har hänt på campus så kontakta oss! Men vid akuta ärenden bör ni självklart kontakta rätt instanser, som ex. 112

Om man är osäker på skillnaden mellan tillbud och skada kan man tänka: Tillbud: "Oj!", skada: "Aj!"
Ni kan läsa mer här: https://www.student.liu.se/studentstod/sakerhet?l=sv

Gott och blandat
  • Fler eluttag kommer till behövande salar!
  • Nya stolar kommer komma till Terra nu i december.
  • Inom snar framtid kommer friparkerade cyklar att forslas bort av LiU, så parkera rätt!


Ha det gott!
Puss o krAMO <3


Senast ändrad: 25 november 2022 23:51 av Daniel.
Öppnad av 574 användare sedan 25 maj 2022.