Gå på Holgerspexets spex

Stockholmsutskällningen 1866

Året är 1866 och Industriutställningen i Stockholm har haft en långsam start. Utställningsansvarige Sofi Hazelius misstänker att det låga besökarantalet kan bero på den omedgörlige arkitekten, Oscar Reutersvärd, som gjort byggnaden näst intill omöjlig att hitta i. Dessutom skräms besökarna bort av en viss utställare, Alfred Nobel, och hans explosiva uppfinningar.

Men Sofi Hazelius har en plan. Den tyske gipsgjutaren Franz Jäger anländer snart till utställningen med sin dotter Johanna för att leverera en skalenlig kopia av Molins fontän. Med detta har fru Hazelius har anställt sin blåögda brorson, den unga journalisten August Strindberg, för att skriva ett publiklockande reportage.

Vad är ett spex?

Ett spex är som teater, fast ändå inte. Ett spex tar en känd historisk eller mytologisk händelse eller berättelse och omtolkar den för att föra fram vad som “egentligen” hände.

Hos Holgerspexet innebär studentspex härliga föreställningar fyllda av rimmad teater, sång, dans, musik och en stor portion humor.

Spex är därför fyllt av spontana infall från publiken och improvisation från skådisarna. Resultatet upplever man bäst genom att själv boka in sig på nästa spexföreställning! 

Köp din biljett på www.holgerspexet.se!


Senast ändrad: 7 november 2021 23:29 av Hugo.
Öppnad av 265 användare sedan 25 maj 2022.
Etiketter: studentförening Spex