Sök kårfullmäktige

Hejhej, här kommer ett meddelande från oss i LinTek!

Vårt uppdrag som er studentkår är att representera er studenters röst mot universitetet för att kunna ge er alla en så bra studietid som möjligt. En viktig del av LinTeks arbete sker i vårt beslutande organ Kårfullmäktige, som man nu kan kandidera till!

Vad är Kårfullmäktige mer exakt?
Kårfullmäktige, förkortat FuM, är LinTeks högst beslutande organ och kan med sina demokratiskt invalda ledamöter liknas som kårens egen riksdag. FuM är ansvarig för att fatta beslut om stora frågor som påverkar hela kåren, till exempel vad LinTek ska bedriva för verksamhet under kommande år, eller hur LinTek ska ta ställning i avgörande frågor som bestämmer hur kåren ska jobba framöver.

Vad innebär det att vara med i Kårfullmäktige?
Att kandidera till FuM innebär att du söker en av de 27 ledamötsposter som FuM består av. Som ledamot sitter du på ett års mandat och din uppgift är att delta på fullmäktigemötena som hålls en gång varje månad och representera din och dina medstudenters åsikter. Bland annat har FuM under det senaste året till exempel diskuterat universitets hantering av pandemin, de nya examensbevisen och mottagningspolicyn.

Intresserad av att kandidera och få vara med och forma hur studentlivet här på universitetet ska utvecklas? Se då till att skicka in din kandidering på länken nedan:

https://forms.gle/cAP41AanBD2oEqz67

Mer info om FuM hittar du här:
https://lintek.liu.se/organisationen/karfullmaktige/
https://lintek.liu.se/fum-valet-faq/

Under valet som tar plats mellan 27–29 april får sedan alla LinTeks medlemmar rösta fram de 27 kandidater som får en plats i FuM.


Senast ändrad: 5 april 2021 00:11 av Hugo.
Öppnad av 294 användare sedan 25 maj 2022.
Etiketter: LinTek Ansökan