Årets vinnare av Y-sektionens lärarpris!

På sektionens vintermöte i dag så har vi i Studienämnden presenterat Erik G. Larsson som årets vinnare av Y-sektionens lärarpris! Det är jättekul att få lyfta fram en duktig pedagog, som också många av våra medlemmar valt att nominera! Erik, som är professor vid ISY, blir också vår nominering till LinTeks Gyllene moroten.

Vår motivering till priset:

Y-sektionens nominering till Gyllene moroten, och vinnaren av Y-sektionens lärarpris, uppskattas för sin kunskap, för sin pedagogiska förmåga och för att han har höga förväntningar på oss studenter.
I våra utvärderingar har Erik konsekvent fått beröm för sin pedagogik. De som läst hans kurser lyfter fram att det märks att han lägger mycket arbete på dem.

Det senaste året har med distansstudier har varit en prövning, både för oss studenter och får våra lärare. Totalt förändrade förutsättningar ställer mycket på ända i hur undervisning kan bedrivas. Från Studienämndens sida känns det därför extra viktigt att kunna premiera en pedagogisk insats som har klarat övergången till distansundervisning. När nämnden läser utvärderingar av Eriks kurser blir det tydligt att han har hittat en bra kombination av genomtänkta kursupplägg, snabb respons, förinspelade videos, liveströmmar, kurskompendium och laborationer.

Trots att Erik inte undervisar i någon av sektionens största kurser så har han denna gång fått flest nomineringar. Det säger mycket, men kanske bäst sammanfattas omdömet av den anonyma student som i en av höstens utvärderingar skrev: “I have decided to take every course Erik is the lecturer in.”
Erik G. Larsson utses till Y-sektionens kandidat till LinTeks Gyllene moroten och till vinnare av Y-sektionens lärarpris 2021!

Grattis, Erik!

Senast ändrad: 21 februari 2021 14:34 av Joel.
Öppnad av 231 användare.