Ansökningsperiod för LINK Projektledare och Kassör!

Missa inte att ansökningsperioden för LINK Projektledare 21/22 och Kassör/Vice projektledare 21/22 har öppnat! Dessa väljs in på D-sektionens vintermöte så sista ansökningsdatum är 17:e januari! Mer info finns i D-sektionens event här https://www.facebook.com/events/444393176558545

Ansökningsformulär LINK Projektledare 21/22 och Kassör/Vice projektledare 21/22:
https://forms.gle/7kZ6PkaC3bfC9bDn7 
Nomineringsformulär LINK Projektledare 21/22 och Kassör/Vice projektledare 21/22:
https://forms.gle/dWiR4p6u4PrW6Mnv6 
Om ni har några frågor är det bara att skicka iväg ett mail till kontakt.valberedning@ysektionen.se !

Här nedan följer intervjuer med sittande Projektledare och Kassör/Vice projektledare!

Projektledare
Vem är du?
Halloj! 
Tobias heter jag och är en 23-årig örebroare som är på mitt 4:e år i datateknik. Brinner för träning där innebandy ligger varmt om i hjärtat, aktier är nice och engagerar mig gärna i roliga projekt! Försöker lära mig mer om asianfood nu och att komma igång med att läsa en och annan bok.

Berätta lite mer om posten som LINK projektledare.
I LINK är du tillsammans med en stor grupp studenter (årets gäng är på 28 starka studenter) där vi tillsammans genom ett av Sveriges största arbetsmarknadsdagar för IT&Data studenter.  
För mig innebär posten som projektledare att ge alla engagerade i LINK dem bästa förutsättningar för att alla i gruppen ska kunna uppnå sin fulla potential och nå sina mål med sitt engagemang! Till detta innebär det att se till att kommunikationen inom LINK fungerar bra och att det finns en sammanhängande planering. Konkreta rutinuppgifter som projektledaren har är att leda styrelsemötena i LINK, har kontakt med andra ordföranden inom D&Y sektionerna såväl runtom campus. Som projektledare kommer du även bemöta alla möjliga situationer som exempelvis allt från att hosta en stream, till att få ut saker från tullen till att hålla en och annan rökfest. 

Vad har varit roligast att göra som LINK projektledare?
Definitivt gemenskapen med gruppen och att tillsammans få möjlighet att genomföra ett riktigt grymt projekt tillsammans! 

Behöver man ha några erfarenheter för att söka LINK projektledare?
Oavsett vad för studentengagemasg som du skulle intressera dig – våga att söka! Du, precis som jag och alla andra här på campus är här för att utvecklas. Så det viktigaste du ska ha med dig när du engagerar dig är ett brinnande driv & intresse för uppdraget och du kommer lära dig mycket under resans väg! Våga att sök!

Istället för erfarenheter, vad förväntas om posten?
Som projektledare kan du förvänta dig att ha många möten och att behöva ha många bollar i luften. Du kommer hamna i pressade situationer där du behöver ta beslut som påverkar många och du förväntas hjälpa till grupper med att underlätta kommunikation och planering. Slutligen bör du förvänta dig att posten i vissa perioder kommer att ta tid. 

Vem ska söka LINK projektledare? 
Om du känner för en utmaning, vill träffa ett riktigt taggat och engagerad gäng och lära dig otroligt mycket så ska du definitivt kika på posten som Projektledare. 

Något mer att tillägga?
Trots 2020 så har LINK varit riktigt kul och vi i årets gäng kommer se till att nästkommande år får goda grunder till att göra ett riktigt grymt LINK 2021.
Om du har några frågor/funderingar eller vill ha mer info om posten så hör gärna av dig! Du når mig genom Facebook alternativt tobias.wang@linkdagarna.se

Kassör/Vice projektledare
Vem är du?
Mitt namn är Erik Nordell, pluggar IT2 och mina fritidsintressen inkluderar allt från datorer till gitarr/musik till matlagning.

Berätta lite mer om posten som LINK kassör/vice projektledare.
Posten Kassör/Vice PL är precis som namnet antyder lite tvådelad, vilket gör det till en lärorik post som ger en mycket ansvar och erfarenhet. Som kassör är man ytterst ansvarig för ekonomin inom LINK, vilket innebär att man sköter bokföring, budgetering etc samt håller allmänt koll på det ekonomiska läget. Vice PL innebär att hjäpa/vara extra stöd för projektledaren i utförandet av den rollen, vilket kan innebära att bolla olika idéer, diskutera planering samt vara redo att hjälpa till i situationer där projektledaren inte kan närvara.

Vad har varit roligast att göra som LINK kassör/vice projektledare?
Det som har varit roligast har varit att få utföra LINK har varit att få sammarbeta med alla andra inom kommittén för att skapa årets LINK. Utskottet består ju av hela 28 personer från LiUs alla Data och IT-utbildningar, vilket innebär att man lär känna andra personer från t.ex I, Y, Ling, Saks, KogVet etc. Sen gillar jag också att lära mig nya saker vilket jag definitivt gjort under min tid som kassör/Vice PL.

Behöver man ha några erfarenheter för att söka LINK kassör/vice projektledare?
Att ha tidigare erfarenhet är aldrig fel men det är absolut inte ett behov/krav för att söka posten. Jag hade inte någon särskild erfarenhet när jag sökte, och så länge man har motivationen och viljan att lära sig kan man klara det galant.

Vem ska söka LINK kassör/vice projektledare? 
Man borde söka till LINK kassör/vice PL om man vill ha en ansvarsfull och lärorik post som får en att växa som person, samt om man vill träffa andra personer. Sen kan det vara en bonus om man är intresserad av projektledning, ekonomi eller helt enkelt vill ha ett extra plus i kanten på CV:t.

Något mer att tillägga?
Söksöksök, det blir jättekul, och såklart tagga LINK 2021 


Senast ändrad: 14 januari 2021 09:16 av Karin.
Öppnad av 203 användare.
Etiketter: 20/21