LiU:s Minor Field Studies-stipendier

Har ni studenter som befinner sig i slutet av sin utbildning och som kan vara intresserade av att göra fältstudier i ett utvecklingsland? Då skulle jag vilja tipsa om att den andra ansökningsomgången för LiU:s Minor Field Studies-stipendier för läsåret 2017/18 har öppnat. Minor Field Studies (MFS) är ett Sida-finansierat program som riktar sig till studenter som avser att samla material till sitt examensarbete på kandidat-, magister- eller mastersnivå genom en fältstudie under minst åtta veckor. Syftet med programmet är att ge svenska studenter möjligheter att skaffa sig kunskap om utvecklingsländer och utvecklingsfrågor.

MFS-uppsatsen ska vara relaterad till den internationella utvecklingsprocessen, det vill säga belysa aspekter inom humaniora-samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik eller medicin som är av betydelse för utvecklingsländernas ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utveckling. Stipendiet består av 27 000 kr och betalas ut i en klumpsumma.

Studenterna kan ansöka till och med den 15/11. Sedan studenternas webb gjordes om under sommaren når de numera MFS-sidan via sin fakultets del av Utresewebben (student.liu.se/ut) men det går också fortfarande att gå direkt till MFS-sidan.

Med vänlig hälsning
Helena Iacobaeus
Internationell koordinator

Senast ändrad: 20 september 2017 13:57 av Marina.
Öppnad av 238 användare sedan 25 maj 2022.