Regnbågsveckan

Denna vecka - mellan 26/9-2/10 - kommer Linköpings kommun tillsammans med RFSL Linköping och Ett Linköping för alla att arrangera något som heter Regnbågsveckan. Under hela veckan kommer det hållas olika aktiviteter och föreläsningar med fokus på 29/9-30/9 på Konsert och Kongress. 

På torsdagen 29:e september på Konsert och Kongress hålls en öppen föreläsning med Ann-Christine Ruuth som kommer berätta med humor och värme hur hon gick från att vara kyrkoherden Åke till att leva som Ann-Christine vid 60 års ålder. Där får du också veta vad som menas med transperson och hur dessa vill bli bemötta. Välkommen till en spännande föreläsning som handlar om att få vara sig själv och att låta andra få vara det!

Under lördagen 1:a oktober samlas folk från hela Linköping och där bland annat LiU för att tillsammans vandra i Regnbågsparaden. Kl 12.00 samlas alla framför entrén till Konsert och Kongress och vandrar sedan tillsammans till Trädgårdsföreningen med överraskningar och konfetti på vägen. Väl på plats i Trädgårdsföreningen hålls fler aktiviteter för alla!

För mer information och för att se hela veckan schema besök deras hemsida: https://www.pridekartan.se/festival/linkopings-regnbagsvecka/programpunkter/

Senast ändrad: 27 september 2016 12:59 av Amanda.
Öppnad av 227 användare sedan 25 maj 2022.
Etiketter: AMO