Guiden, nu på webben

Y:arens Guide till Galaxen är för de flesta mest känd som två små böcker, men tiderna förändras; Nu finns även innehållet från Guiden online på ysektionen.se.

Det mesta av innehållet i Guiden kommer direkt från Studiehandboken, men användarupplevelsen och sökmöjligheterna där är inte värdigt en hemsida år 2016. I Guiden finns all kursinformation från Studeiehandboken tillsammans med en sökfunktion. Masterstudenter kanske har upplevt scenariot med att man saknar den sista kursen inför höstens val och man har kommit fram till att HT1 block 2 eller block 3 är där man ska läsa sin kurs, ens favoritinstitutioner är ISY och IDA och man vill läsa en kurs på avancerad nivå. Söker man då på "HT1 block 2 block 3 ISY IDA A" (länk) så får man en lista på alla kurser som matchar ens önskemål.

Varje profil finns också listad samt vilka kurser som ingår samt hur profilkraven ser ut. Dessutom kan man från varje kurs se vilka profiler den är associerad med.

En annan nyhet är att man kan skriva kommentarer om en kurs. Denna möjlighet har funnits i den tryckta versionen av Guiden men har inneburit mailande och väntan på en nytryckning. Förhoppningen är att det då ska bli mer populärt att skriva kommenterer, särskilt för Masterkurser där den tryckta versionen var ganska tunn på kommentarer. Kommenterer granskas och ska följa några riktlinjer och syns bara för inloggade. Det går även att skriva kommentarer för profiler.

Det finns även informationssidor med ungefär samma innehåll som de tryckta versionerna. Kolla in alla nya funktioner under Guiden.

(OBS: Detta är inte den officiella Studiehandboken, även om den innehåller samma information. Antingen dubbelkollar du mot den officiella Studiehandboken eller så litar du på det som står här.
Ungefär som med den tryckta versionen alltså. Skyll inte på Webbgruppen eller SNY om du gör något galet baserat på informationen i Guiden. )


Senast ändrad: 15 februari 2016 19:48 av Erik.
Öppnad av 241 användare sedan 25 maj 2022.