Dags att söka utskott!

Dags att söka utskott!

Nu när våren har kommit nya kansliet är invalt är det dags att söka utskott! Just nu är det flera olika utskott som söker nya och engagerade medlemmar.

Utskotten som söker medlemmar är:

AktU
AlumnY
IntU
MafU
NärU
Webbgruppen
YMV

Vill du veta mer om eller söka till något av utskotten, se nedan. Notera att sista ansökningsdatum för alla nedanstående utskott är söndagen den 8/5.

Aktivitetsutskottet - AktU:

AktU finns för Y-sektionens medlemmar och vår uppgift är att erbjuda roliga arrangemang vid sidan om det hårda slitet i skolan. Det kan vara allt från paintball och sportevent till roliga sittningar eller en fikastund för att förgylla vardagen.

Är du intresserad? Släng iväg ett mail till oscpe391@student.liu.se innehållande namn, klass och kort info om dig själv.

/Oscar Pettersson ordförande AktU 16/17

Alumniutskottet - AlumnY:

Alright! AlumnY söker personer som vill vara med och skapa en riktigt bra alumniverksamhet för utexaminerade Y:are men också något som studenter på sektionen kan nyttja. AlumnY är sedan denna vår ett återuppstartat utskott med ambitioner att göra något nytt och riktigt roligt.

Vi söker taggade personer med nya bra idéer på både alumni- och studentrelaterade evenemang. Som medlem i AlumnY kan du till exempel hålla pubar och hänga med alumner, anordna heltidssits och anordna ett mentorskapsprogram för studenter som snart ska ut i arbetslivet. Men man kan även arbeta utanför ramarna och göra något helt nytt!  Det är en fördel men inte ett måste att redan ha kontakt med existerande Y-alumner.

För att ansöka, maila namn, årskurs, en beskrivning av dig själv och varför just du skulle vara en bra kandidat till juliagloppe@gmail.com

Internationella utskottet - IntU:

IntU är utskottet som agerar språngbräda åt Y:aren som vill se sig om i världen. Genom en handfull event förbereder och inspirerar IntU de studenter som har intresse i utlandsstudier, innan de ger sig ut på sitt livs resa. Vissa studenter längtar dock inte bort från vårat härliga campus men är ändå nyfikna på utländska språk och kulturellt utbyte. Det behovet fyller IntU genom att integrera de internationella studenter som sökt sig till Linköping med sektionens studenter.

Vill du vara med och bygga upp ett internationellt samfund och är inte rädd för sektionsöverskridande aktiviteter, samt att då och då ta en fika? Då skulle du passa i IntU. Sök!

Poster:
Vice ordförande
Aktivitetsansvarig
Kommunikationsansvarig

Är du intresserad? Skriv namn, klass och telefon samt en liten presentation av dig själv till mig innan söndagen 8/5.

Oscar Bror Sjöberg
Internationellt ansvarig 16/17
oscsj231@student.liu.se

Marknadsföringsutskottet - MafU:

MafU, Marknadsföringsutskottet, ansvarar för att Y-sektionen syns utåt. Det gör vi bland annat genom att representera Y-sektionen och dess olika program på mässor i och i närheten av Linköping. MafU ansvarar dessutom för mentorskapsprogrammet för nya studenter och för hemmissionering. Vill du hjälpa till att marknadsföra Y-sektionen och se till att fler söker till våra utbildningar?

Då är MafU 16/17 utskottet för dig! Skicka ett mail med namn, klass och en kort beskrivning av dig själv till jostu906@student.liu.se

Med vänliga hälsningar,
Josefine Tuvesson
Marknadsföringsansvarig 16/17

Näringslivsutskottet - NärU:

Hejsan Kära sektionsmedlemmar!

Hoppas Ni längtat efter detta annonserande precis lika mycket som jag. Det har nu äntligen blivit dags att få öppna upp ansökningsperioden för Näringslivsutskottet 16/17 (Wuhu!!).

Låt mig ställa några frågor till Dig. Har Du drömt om att få sommarjobba/exjobba/jobba på Ditt drömföretag, men inte haft kontakt med de ännu? Är du intresserad av att hitta samarbeten till Y-sektionen så som sektionsrum, bil mm.? Eller är Du kanske intresserad av att lära känna företag eller bara ta ett kliv utanför universitetets gränser, ut i näringslivet?

Vad sägs om att börja med NärU och sedan ta det härifrån? Jag menar, det är ju en toppenidé! Om något av detta låter intressant så tveka inte EN sekund att ansöka till NärU 16/17. Jag ser fram emot att få träffa er!

Till ansökningsformuläret finns: här

Deadline för ansökningsperioden är: Söndagen 8/5

Med vänliga hälsningar,
Kevin Olsson
Näringslivsordförande 16/17

Webbgruppen:

Tror du dig ha något att tillföra Y-sektionens hemsida eller är du bara intresserad av programmering och vill träffa likasinnade samtidigt som du lär dig något nytt? Då är webbgruppen något för dig!

Webbgruppen driver och utvecklar Y-sektionens hemsida med bl.a. Y:arens Guide till Galaxen och överskådliga sammanställningar av tentastatistiken. Hemsidan är byggd i python och använder sig av ramverket Django, allt körs sedan på sektionens egen server vilket ger närmast obegränsade möjligheter vid utveckling av nya applikationer samtidigt som det ger en inblick i hur man administrerar en linux-driven webbserver.

För att söka krävs ingen expertkunskap; intresse och lite programmeringsvana räcker långt! Skicka ett mail till sveen823@student.liu.se om du är intresserad!

Sven Engström
Webmaster 16/17


YMV:

YMV eller Y-sektionens MaterielVerk har hand om sektionens materiella ting som vår sektionsbil Yrla. Vi står även för försäljning av snygga Y-prylar och uthyrning av diverse grejer.

Det YMV saknar just nu är:
Bilansvarig
Prylansvariga

Om du känner att detta är något för dig, skicka ett mail där du berättar lite om dig själv till andst637@student.liu.se

Med vänliga hälsningar 
André Steen
Intendent 16/17

Låter något av ovanstående intressant? Tveka inte att söka!

Senast ändrad: 1 maj 2016 16:46 av Alfred.
Etiketter: 16/17 Söka utskott