icon of marsupilami. 1969-1970: Startskottet

"Men sektionen fyller väl 50 år så varför är 1969-1970 med?" Det är nämligen så att innan sektionens uppkomst så skapades Linköpings Y-teknologers Sällskap, LYS. Det är på dess grund som sektionen har byggts på. Vid årsskiftet -71/72 så upplöstes LYS och övergick istället till Y-sektionen som vi känner den idag. Men LYS är icke en tid att förglömma!

icon of marsupilami. 1971-1980: "Det är alltid snö på VSR"

VSR, HHH, LFG... jösses vad många förkortningar och vad betyder dom egentligen? Något de har gemensamt är festandet och studentkulturen, som bredde ut sig under 70-talet. Än idag är många av dessa festligheter tradition som gått i arv.

icon of marsupilami. 1981-1990: Att festa eller inte festa på Kårallen, det är frågan...

Under det rockiga 80-talet hade Y:arna på LiTH fullt upp. Det planerades ett 15 års jubileum, YF införskaffade kiltar och sektionen fann ett nytt skyddshelgon. LiTH hade även fullt upp med att bygga klart kårhuset Kårallen som invigdes under årtiondets senare hälft. För att kunna rocka loss ordentligt på Kårallen insåg man att den kulturella standarden på sektionen skulle komma att behöva höjas, och ett par Y:are tog på sig det ärofyllda uppdraget.

icon of marsupilami. 1991-2000: "____ the best a man can get!"

Sektionens damförening, Yvette, skapades och är i skrivande stund inne på sitt 31:a år på sektionen. Tiden går såklart fort när man har kul! På 90-talet växte även flertalet traditioner fram bland YF, och ett mer fysiskt Nolle-P blev standard. Det är viktigt att röra på sig när man räknar matematisk grundkurs såklart.

icon of marsupilami. 2001-2010: Välkommen till cyberrymden

Ett steg i den tekniska riktningen togs, och Y-sektionen tog sig ut på cyberspace. Sektionen fick även utökning i stort antal utskott och även i antal utbildningar.

icon of marsupilami. 2011-2020: Tell me whY

Många, många, många frågor växer såklart fram under sina år här på Y (och när man läser denna tidslinje, då detta bara är ett litet urval av den stora mängd som finns i sektionens arkiv). En av dom kanske är varför vi heter just Y? Det får ni svar på här!

icon of marsupilami. 2021- : Var är zoomlänken??

“Det glada 20-talet” inleddes med en pandemi som berövade studenterna deras fysiska undervisning och tog dem tillbaka till utbildningens absoluta start då TV-undervisning bedrevs. Dock bedrivs såklart dagens undervisning med betydligt mer avancerade och pedagogiska hjälpmedel än de som fanns till förfogande under det tidiga 70-talet. I skrivande stund har sektionens verksamhet återgått till det normala och sektionens 50-årsfirande är i full gång!