Pär Gunnars Risberg

Pär är 30 år och tog examen från Y-programmet 2007. Idag är han VD på Actiwave, ett företag han startade som exjobb. Efter examen blev Actiwave formellt ett bolag och de har idag 15 anställda och dotterbolag i Danmark och USA. Actiwave skapar tekniken som får små högtalare att låta som bjässar. Genom smartaalgoritmer och forskning om hur hjärnan uppfattar ljud har de utvecklat ny teknik som kan komma att användas i allt fler högtalare i framtiden.

Hur är det att starta företag efter Y?

- Y är absolut ett bra val för de som vill starta teknikbolag. Hjälp med företagande kan man bl.a. få från affärsplanstävlingen Venture Cup och universitetets innovationskontor InnovationskontorEtt. Jag tycker att de andra områdena har varit enklare än det man är van med från Y.

Vad har du tagit med dig från utbildningen ut i arbetslivet?

- Bred teknisk förståelse och förmåga att hantera en hög arbetsbelastning med många bollar i luften.

Tips till intresserade

- Boka in ett förutsättningslöst möte med InnovationskontorEtt. De kan hjälpa dig att bolla idéer eller skissa ihop en bra affärsplan till Venture Cup. Kontakta LEAD Business Incu- bator som ägs av LiU och är riktigt proffsiga på att hjälpa till att bygga bolag i tidiga faser - utan dem hade Actiwave nog inte funnits idag.


Senast ändrad: 25 november 2015 20:08 av Andreas.