Mottagningen

Som ny student på något av Y-sektionens program kommer du bli väl mottagen. De två första veckorna får du vara med och uppleva mottagningen, även kallad Nolle-P. Under mottagningen varvas studier med massor av roliga aktiviteter anordnade av sektionen, allt för att du ska få en så bra introduktion som möjligt.

På din första dag här på Linköpings universitet kommer du och alla dina framtida kurskamrater att bli mottagna av studenter från de högre årskurser, som kallas faddrar. Man får lära känna sina nya klasskamrater samtidigt som faddrarna visar och berättar allt man kan tänkas behöva veta om universitetet och utbildningen. Även om de inte har koll på allt vet de med största sannolikhet vem man borde fråga.

Faddrarna leder dig runt under den första tiden och ser även till så att du inte missar några av de roliga aktiviteter som anordnas av olika studentgrupper, till exempel Y6 som är Y-sektionens egna festeri. 

Redan dag två startar din första kurs på Y. Då kör Matematisk grundkurs, i folkmun även kallad Grunken, igång med föreläsningar och lektioner. Undervisningen har ganska högt tempo. Detta för att man direkt ska förstå att man nu studerar på universitet och bli van med en högre studiebelastning och framförallt ett större personligt ansvar. Man ska dock inte bli avskräckt av detta. Faddrarna finns med och kan stötta. De har till och med satt av specifik tid då de kan hjälpa till om man kört fast med matten.

Hela mottagningen är till för att man så snabbt som möjligt ska lära känna sina nya kurskamrater och känna sig hemma här i Linköping och på Linköpings universitet. Mottagningen på LiU ska ej förväxlas med nollning då ingen som helst förnedring, pennalism eller alkoholhets får förekomma.

Här kan du läsa mer om mottagningen!

Vi ser fram emot att träffa dig i augusti!


Senast ändrad: 15 juli 2019 10:32 av Amanda.
Öppnad av 1506 användare sedan 25 maj 2022.