Boende

Ett bra boende är grunden till ett bra studieresultat menar många. Här finns länkar till olika företag och föreningar som förmedlar bostäder.

Studentbostäder i Linköping AB

Studentbostäder i Linköping AB är den största förmedlaren av studentbostäder i Linköping.

Studentbostäder erbjuder hyresavtal för studentbostäder i huvudsak till studerande på grundutbildningsnivå vid Linköpings universitet. Vid Studentbostäder gäller bostadskö där köpoängen beräknas efter antalet dagar du varit registrerad på hemsidan. Att registrera sig är helt kostnadsfritt och du kan ställa sig i kö från det år du fyller 17 år.

ByggVesta AB

ByggVesta AB driver studentboendet Colonia som ligger i anslutning till Campus Valla. 

Colonia är det studentboende som ligger närmst Campus Valla. Här gäller bostadskö där en köpoäng erhålls för varje dag du är registrerad. Du kan registrera dig helt kostnadsfritt på deras hemsida.

AB Stångåstaden

AB Stångåstaden är den största aktören på Linköpings bostadsmarknad.

Stångåstaden är det kommunägda bostadsbolaget i Linköping. De erbjuder ett stort utbud av lägenheter, men bostadskön är tuff och det gäller att registrera sig i tid. Du erhåller en köpoäng för varje dag du är registrerad, du kan göra det kostnadsfritt på deras hemsida.

Victoria Park

Victoria Park erbjuder lägenheter i Ryd, Skäggetorp och Nygård.

För Victoria Parks lägenheter gäller ingen bostadskö utan de väljer fritt bland deras sökande. Victoria Park eftersträvar en blandad hyresgästsammansättning, det vill säga både äldre och yngre, studerande, arbetande, barnfamiljer och pensionärer.

Willhem

Willhem är en bostadsförmedling med lägenheter i Skäggetorp, Tallboda, Gottfridsberg, Hejdegården, Valla, Tannefors och Duvkullen.

För att söka en bostad måste man skapa ett konto som bostadssökande på deras hemsida. Willhem väljer fritt bland deras sökande och har ingen bostadskö.

KOMBO

KOMBO har bostadsannonser från privatpersoner eller från andra studenter som vill dela en lägenhet.

KOMBO är en kostnadsfri hyresgästorganisation för dig som är student vid Linköpings universitet. De hjälper dig med rådgivning i boendefrågor, om hur man hittar bostad och med att organisera lokala boråd. De flesta bostadsannonserna är från privatpersoner eller mindre fastighetsägare som oftast bara har ett rum eller en lägenhet att hyra ut. Du måste skapa ett konto och ladda upp ditt antagningsbesked för att få tillgång till annonserna, som du kan göra på deras hemsida.

Hyresvärdar

Linköpings kommun har sammanställt en lista med näst intill varenda hyresvärd i Linköping, allt från stora till små. Listan kan du finna här.


Senast ändrad: 1 februari 2021 22:58 av Philip.
Öppnad av 1886 användare sedan 25 maj 2022.