Livet utanför studierna

Att plugga teknisk fysik och elektroteknik handlar inte enbart om studierna utan även om att knyta kontakter och hitta vänner för livet. Detta görs genom ett rikt studentliv i Linköping med många aktiva föreningar och organisationer.

Studentföreningar

När livet igen har börjat stabilisera sig efter de första hektiska veckorna med att lära känna människor och att komma in i studierna så kan det vara skönt att plocka upp sin hobby igen, eller kanske prova på något helt nytt? Till din hjälp har du ett stort utbud av studentföreningar med lika intresserade och motiverade studenter som dig! På Linköpings Universitet så finns fler än 80 aktiva studentföreningar i alla möjliga inriktingar, från politik till mekanisk verkstad, DJ's, pubar och alpinskidåkning... Det kommer vara svårare att välja än att hitta rätt helt enkelt!

Studentföreningar är organisationer av studenter med ett gemensamt intresse. Då det går cirka 32 000 studenter på LiU så finns det något för alla. Här är Linköpings universitets lista över de studentföreningar som finns.

Sektionsaktiva

För att Y-sektionen ska fungera behövs aktiva och engagerade medlemmar som sköter den. Detta görs i form av ett antal utskott som Y-sektionens medlemmar kan söka till. Detta är ett utmärkt sätt att få chans att träffa fler människor än de i ens egen årskurs och att få en inblick i hur sektionens arbete fungerar. Du kan läsa mer om de olika utskotten under Sektionen här på hemsidan.


Senast ändrad: 26 september 2022 17:31 av Adrian.
Öppnad av 1275 användare sedan 25 maj 2022.