Hur man bokar

Vad gäller kring bokningar?

Om du är med i ett utskott och behöver Yrla till ett arrangemang kan du boka henne 3 månader i förväg och så länge du anser dig behöva henne. För privata bokningar kan du boka Yrla max en månad i förväg och för en dag i taget. Skulle du behöva henne mer än en dag, motivera då för bilansvarig varför du ska få det!

Hur bokar jag Yrla?

Yrla bokas genom att skicka ett mail till bilansvarig@ysektionen.se minst 48 timmar innan hyrestiden med följande information:

 • Ditt namn.
 • När du vill låna henne.
 • Anledningen till att du vill låna henne.
 • Om du ska köra privat eller för sektionen.
 • Om du kan få tag på nycklarna själv eller ej.

Hur får jag tag i nycklarna?

 • Om en annan person har Yrla dagen innan dig, tar du enklast kontakt med den personen och bestämmer hur ni ska göra. Behöver du telefonnummer till den personen kan du höra av dig till bilansvarige.
 • Har du nyckel till FOI kan du själv hämta nycklarna när det passar dig. Se bara till att höra av dig (skicka ett SMS till exempel) till bilansvarig när du hämtar nycklarna!
 • Annars så skriv när du bokar så löser vi det på något sätt.

 

Vad är viktigt att tänka på innan jag kör iväg?

Först och främst ska du hitta Yrla. Yrla står parkerad på A-husparkeringen på plats nummer 119. Bilansvarig ger gärna en bättre förklaring av hur du hittar dit. Innan du kör iväg ska du kontrollera att:

 • Yrla är ordentligt städad. Om hon inte är det, kontakta bilansvarig som ser till att den skyldiga städar henne. Om du inte gör det riskerar du att åka på städningen, eftersom personen efter dig troligtvis kommer påpeka att hon är dåligt städad efter dig.
 • inga varningslampor lyser. Om så skulle vara fallet, eller om du upptäcker andra fel, ska detta rapporteras till bilansvarig omedelbart så att detta kan åtgärda snarast.
 • mätarställningen stämmer överens med vad personen innan dig skriv in i efter-kolumnen i loggen. Loggen är digital och finns via QR-koden som sitter i Yrla. Skulle det diffa mellan mätare och logg - rapportera detta direkt till bilansvarig.

 

Vad gör jag om något händer när jag kör?

Skulle det bli något fel på Yrla, ta då kontakt med bilansvarig! Skulle du vara ansvarig för felet (till exempel om du krockar) är du personligt ansvarig även om du kör för ett utskott. Därför är det viktigt att du läser igenom bilavtalet innan du bokar Yrla.

Nu är jag klar med Yrla - vad ska jag då göra?

Först och främst ska du parkera Yrla på hennes parkering, plats nr 119, om du inte har någon annan överenskommelse med personen som ska ha henne efter dig. Därefter är det viktigt att du fyller i loggen. Glöm inte heller bort att återställa Yrla till skicket hon var i innan du körde iväg. Skulle det vara dåligt med disel, spolarvätska eller något annat rapportera då detta till bilansvarig.

Nycklarna ska antingen ges till nästa person som ska ha bilen, hängas tillbaka i FOI eller ges till bilansvarig. Oavsett vad du gör, hör av dig till bilansvarig så han vet var nycklarna tar vägen.

Därefter kommer du bli fakturerad via mail. Fakturering sker kvartalsvis. Kostnaden är 35 kronor per mil för sektionsarbete eller sektionsmedlemmar som kör privat, 50 kronor per mil för icke sektionsmedlemmar, samt 50 kronor i engångsavgift om du använder dig av dragkroken. Om du lånar bilen ofta och vill ha en mer detaljerad faktura, kontakta då bilansvarig.


Senast ändrad: 4 oktober 2019 08:33 av Jens.