Y-sektionens studienämnd är ansvariga för att informationen på guiden är aktuell. Om du hittar någonting som inte stämmer kan du mejla SNY.
Budgetår
Institution
IEIExaminator
Miguel GiménezSchemablock
HelterminHT1: block 4
HT2: block 4
Huvudområden
Övriga ämnenNivå
G1Tidsfördelning
6,0HPSchemalagd tid: 56 timmar
Självstudietid: 104 timmar
Språk
SvenskaLänkar
KurshemsidaInnehåll
Kursen knyter an vid den kunskapen som studenten genom sin utbildning redan har tillägnat sig och applicerar grundläggande terminologier på respektive språk. Ordförråd och yrkesrelevant terminologi övas under varje modul genom studium av texter med ett innehåll som i huvudsak handlar om ämnen nämnda i lärandemålen. Särskilt vikt läggs under hela kursen på den språkliga och innehållsmässiga korrektheten. Den språkliga korrektheten tränas med hjälp av översättningar i de ovan nämnda ämnena.Mål
Det övergripande målet med kursen är att studenten efter genomgång av kursen aktivt skall ha utvecklat sina språkliga färdigheter med tonvikt på deras yrkesterminologi, inom det ekonomiska, matematiska, fysikalisk och tekniska området som är relevant för att kunna tillgodogöra sig kurser under sitt utlandsår.Lärandemålen är att studenten efter avslutad kurs i tal och skrift, och med precision i språket kan förstås av en person inom det franska språkområdet med samma yrkesinriktning.
Teknologen ska kunna:
- Förstå och särskilja - i direkt jämförelse med svenska förhållanden - olika preferenser gällande organisationer och affärskulturen inom respektive språkområde.
- Uttrycka sig i termerna på språkområdet för att kunna tolka, värdera och redogöra för ett företags affärsverksamhet, ekonomiska inriktning m.m. (Ii-studenterna)
- Uttrycka sig i termerna på språkområdet inom fysik, matematik, elektronik m.m (Yi-studenterna)
- Ökad förmåga att inom språkområdet kommunicera och förklara teknisk/ekonomisk terminologi
Examinationsmoment
TEN2 - 4,0 HPSkriftlig tentamen (U,3,4,5)
UPG2 - 2,0 HP
Individuell PM och muntlig presentation (U,3,4,5)
Organisation
Undervisningen bedrivs i föreläsnings- och seminarieform. Studenterna ges stort utrymme för kunskapsbearbetning via kommunikativa aktiviteter och muntlig framställning.Kursen pågår hela höstterminen.
Litteratur
Fastställs senare.Rekommenderade förkunskaper
Teknisk kommunikation på franska I, del 1
THFR21 - 2,0 HP - HT1 block 3, HT2 block 1 |
Teknisk kommunikation på franska I, del 2
THFR22 - 6,0 HP - VT1 block 3, VT2 block 1 |
Påbyggnadskurser
Teknisk kommunikation på franska II, del 2
THFR42 - 2,0 HP - VT2 block saknas |
Teknisk kommunikation på franska III
THFR18 - 6,0 HP - HT1 block saknas, HT2 block saknas |
Kommentarer
Logga in för att kunna läsa och skriva kommentarer. |