Evenemang

Det här är en liten presentation av de evenmang som med största sannolikhet kommer att dyka upp under varje verksamhetsår. Även andra event kan komma att arrangeras beroende på vad det årets AlumnY vill göra. Därför är ett starkt tips att hålla utkik både här men också på vår facebooksida för att inte missa något. Om det skulle vara så att man har en egen idé så är även dessa väldigt välkomna!

AlumnPubar

Ibland bjuder vi in er Y-alumner samt Y-studenter till pubkvällar. Då kan man passa på om man kanske vill slappna av och ta en öl efter arbetsdagen, köpa en bit mat och snacka minnen från studietiden. Så förslagsvis passar man på att dra med sig några Y-are från kontoret på lite AW!
Hoppas vi ses på nästa pub!

Inspirationskvällen

Om du som alumn är lite extra sugen på att inspirera studenterna när vi kanske behöver det som mest så arrangerar AlumnY inspirationskvällen. Den går ut på att man berättar om sig själv, sina år på Y-sektionen, vad man gör nu och lite om sina erfarenheter man fått under vägen. Studenterna är väldigt tacksamma för den här typen av kvällar, att få möjligheten att höra från någon annan som har lyckats med det man själv siktar emot. Kvällen brukar även ske under lite mer avslappnade former, mer likt en talkshow, en trevlig kväll helt enkelt!

Profilföreläsningar

Det är få som vet bättre hur en masterprofil verkligen är och vad den kan leda till för möjligheter än ni alumner. Under profilföreläsningarna finns det därför möjlighet att representera den master man gått och dela med sig av sina erfarenheter till de som ska göra sitt masterval på våren. Profilföreläsningarna är väldigt uppskattade och många uttrycker att de har varit en stark påverkan av deras val av master.

Mentorskapsprogrammet

Som alumn har du många tankar och svar på det du troligen frågade dig när din utbildning på Y närmade sig sitt slut. När man går i fyran eller femman har man förmodligen börjat fundera över frågor som vad man ens vill göra efter examen, vilka möjligheter finns det? Hur gör man för att få det där jobbet man vill ha och måste man verkligen minnas hur en trippelintegral ska beräknas? Därför finns mentorskapsprogrammet.

Det är en chans för dig som alumn att stödja en snart nyexad student men också att bolla idéer och tankar, utbyta erfarenheter!
Om du känner att mentor är något du skulle vilja vara, hör av dig till oss!

Stör en ingenjör

Om det låter som ett lite för tidskrävande antagande att vara mentor i mentorskapsprogrammet så finns det ett betydligt mindre men också väldigt uppskattat antagande man kan göra som alumn. AlumnY ger studenter möjligheten att “störa en ingenjör”. Det innebär att du som alumn i så fall bjuder in en eller flera studenter att “störa” dig en dag på arbetet. En möjlighet att delge en eller några stycken studenter hur det kan vara ute i arbetslivet, kanske kunna ge lite motivation och inspiration till en nyfiken student.

Andra evenemang som AlumnY arrangerar är:

Heltidssittningen

När man tagit sig igenom Y så måste man ändå säga att det är en ganska stor milstolpe, en som är värd att firas! Därför anordnas Heltidssittningen, en heldag med aktiviteter som avslutas i en hejdundrande sittning för alla som går i femman, skulle gått i femman eller på annat sätt känner att de hör ihop med femmorna. En sittning där mycket nostalgi är inblandat, en chans att minnas tillbaka på sin tid man haft på Y-sektionen med alla människorna som sitter runt om en och fira tillsammans, snart har hela tiden gått!

Senast ändrad: 7 maj 2020 16:45 av Gustav.
Öppnad av 584 användare.