Tillbaka

Rösta på Årets Y-alumn!

Tidpunkt: ons 4/4 2018, 12:00 till mån 9/4 2018, 20:00

Plats:

Beskrivning: AlumnY ska utse årets Y-alumn, och efter att ha tagit emot nomineringar har vi tagit ut tre alumner som vi låter hela sektionen välja mellan. Nedan följer presentationer av de tre nominerade, av vilka du kan rösta på en genom att skriva denna alumns namn i kommentaren och sedan klicka "anmäl". Man kan rösta fram till måndag 9/4 kl 20:00.

Christan Ohm:

"Christian började på Y-programmet 2002 och gjorde examensarbete på CERN 2006-2007. Han disputerade i partikelfysik vid Stockholms universitet 2011 på forskning med ATLAS-experimentet vid CERN och har sedan varit anställd som research fellow vid CERN och postdoc vid Berkeley. Han vann pris för bästa doktorsavhandling inom ATLAS under 2011 och belönades även med ATLAS-experimentets Outstanding Achievement Award 2015. Han flyttade tillbaka till Sverige under 2017 och är numer anställd som forskare vid KTH där han fortsätter sin forskning vid CERN. Han fick nyligen forskningsfinansiering från Vetenskapsrådet för fyra år framöver och har ansvarsroller inom ATLAS-experimentet för att designa dataanalyser som söker efter förklaringen av vad den mörka materian i universum består av. Dessutom har han via Musikhjälpen de senaste två åren anordnat auktioner som samlat in över 130 000 kr till välgörande ändamål och samtidigt spridit budskap om vikten av grundforskning till allmänheten."


Jonas Månsson:

"Jonas Månsson, 37år, bor nu mera på Södemalm, Stockholm.
Började Y 2002 pluggade med inriktning Styr och Information. Engagerade mig då i lite allt möjligt, så som Y6, StYret, München Hoben osv. Har sedan varit aktiv med lite olika toastningar/konferensier, bl.a.. Kalasmottagningen.
Jobbar sedan examen på Ericsson i olika ledarskapsroller chef/projektledare. Är i dag projektledare inom Ericssons 5G-satsning vilket är otroligt spännande! O så drog vi tillsammans in en bit över hundra tusen till arbetet för att barn inte ska vara till salu!
https://bossan.musikhjalpen.se/insamling/yare-for-musikjalpen-2017"


Jonas Åman:

"Jag heter Jonas Åman, och började Y 1999. Som student var jag aktiv i det mesta (Valberedningen Y, YF -02, YKK, München Hoben 2003, skrev Y-organet 03-04, manusförfattare i studentspexet -02 och -03, var med och startade Student-TV, var med och lade ner Student-TV, Lintek FUM-ledamot 03-04 och 05-06, Ordförande Lintek 04-05, bartender på [hg] 04-07...), och lyckades på så sätt förlänga min studietid ända fram till januari 2007!

Efter studierna har jag jobbat som utvecklare, Scrum Master, projektledare, People Operations manager, HR-chef, supportavdelningschef, VD på samägt företag (numera nedlagt), och nu senast som Agile Coach på Spotify. Allt det här kan förstås låta spretigt och rörigt, men det är inte alls så jag ser det - min filosofi är att försöka göra det bästa av varje situation jag är i, snarare än att leva i en förhoppning om framtiden. Med andra ord: Jag tycker att resan är viktigare än målet, och om man uppskattar resandet i sig så finns det egentligen ingen gräns för hur många mål man kan nå.

När jag inte är viktig och seriös och jobbar så roar jag mig med diverse sidoprojekt, som exempelvis fotografi, skriver berättelser, driver sidan http://vadärklockanomenkvart.se/ och sjunger(?) 80-talskaraoke - livet är helt enkelt för kort för att inte sjunga You're The Voice med John Farnham när man har möjlighet!"

Sista anmälan: mån 9/4 2018, 20:00


Anmälan

Du måste logga in för att kunna anmäla dig och se alla anmälda!


Logga in