2011-2020: Tell me whY

Varför i hela fridens namn heter vi Y?
Är det den andra bokstaven i fysik, eller finns det en Marsupilami begraven här? Y är, som vi känner till, en sammanslagning mellan E-linjen och F-linjen. Den finurlige studenten kan se att kursplanerna under de första åren är relativt lika, och detta leder till att man under senare år kan bestämma sin inriktning och bredda sina val. Det är lite som universitetets naturlinje, om man nu skulle vilja göra en gymnasiereferens. Utbildningskombinationen har än idag som syfte att framhäva de systemtekniska aspekterna hos dagens och framtidens teknik. Man ville då använda sig av bokstaven S i systemteknik. Denna bokstav var dock redan tagen av skeppsbyggarna, så Y-sektionen fick istället nöja sig med den andra bokstaven i ordet. S-sektionen klingar ju ändå inte lika fint som Y-sektionen, men vi kan såklart vara vinklade i denna frågan.

2011
Under detta årtal hände mycket på hemsidan, det ramverk som utvecklats i php byttes ut mot Plone (och sedan 2015 byttes ramverket ut mot django som används än idag). Till hemsidan under detta år tillkom även Tentastatistiken och bitterknappen. Den sistnämnda används för att påminna ansvarig för sektionsrummet vid Baljan att det ska städas.

2011
Y-sektionen firar 40-årsjubileum.

2015
Att föreviga sektionens existens har i stor utsträckning bestått av att ta bilder på alla möjliga event. 2015 skapades officiellt Y-sektionens Fotogrupp, som får sektionens allra finaste sidor på bild.

2016
Detta år hölls den sista strumpebandskvällen. Traditionellt brukade alla tjejer på Y bära ett strumpeband under overallen, så det gavs tillfälle att sy dessa under kvällens gång.

2016
Att hålla koll på alla roligheter och happenings som sker på sektionen kan vara jobbigt, så för att hjälpa med detta skapades en kalender på hemsidan för att ge mer struktur på sektionen. Under slutet av 2016 tillkom både lilla svarta och Guiden digitalt. Guiden blev alltså helt internetbaserad.

2016
Y-bandet bildades, och under sitt första år kallades de The WhY.

2016
Y-sektionen firar 45-årsjubileum.

2019
AktU firade 10 år. Dock fyller AktU 20 år 2023, så om någon frivillig Y:are vill agera grunken handledare för AktU 19/20 kan ansökan skickas till….

2020
En pandemi slog till mot världen och sektionens fysiska verksamhet stängdes ner. Istället utforskade man nytt territorium och anordnade onlineevent i form av lunchföreläsningar, spelturneringar, live-streamar och sittningar.

2020
Under pandemiåret när inte mycket skedde hände desto mer med hemsidan. Lysators datorhall flyttar till A-huset och vår egna fysiska server får inte plats i deras nya datorhall. Vi flyttar därför in i deras kluster.
2017, det första vi ser av The WhY vilket senare blev Y-bandet.


2011, finsittningen under Y-sektionens 40-årsjubileum.


2011, märkesbackesmålningen under Y-sektionens 40-årsjubileum.


oklart årtal, Nolledansen under Nolle-p.


Senast ändrad: 26 november 2021 11:55 av Carl.