1991-2000: "____ the best a man can get!"

1991
Här föddes ett nytt utskott, Yvette, vilket blev och skulle förbli sektionens damförening hela 30 år senare. Något som många inte vet är att fram till 1993 var namnet inte Yvette, utan Ylva.

1991
Y-sektionen firar 20-årsjubileum.

1992
SNY ansåg att Y:aren inte skulle behöva famla själv i djungeln av kurser som finns på programmet, så Guiden skapades. Guiden innehåller allt från krav för examen till information om kurser.

1993
Att träna är viktigt för hälsan, och för att undvika räk-rygg när man studerar geometriska samband och lär sig att redovisa matematik på rätt sätt inleddes dagen för Nollan med ymping.

1994
I Ryd kan man idag se en sliten, rosa, husvagn prydd med det signum som ger direkt koppling till YKK. Denna husvagn är dock inte den första i sitt slag, ty dess föregångare förstördes någon gång under mitten av 90-talet. Detta stoppade dock inte YKK och en ny införskaffades.  

1995
“Vem är den kiltbeklädda fadderisten med rött hår nu igen?” 
”Det är ju fadderist Olof, se här på idolbilden som jag fick på München Hoben”, och på så sätt behövde Nollan aldrig mer vara förvirrad över vilken kiltbeklädd fadderist som guppade över campus.

1995
Y-sektionen fick tillökning då programmet Teknisk fysik och elektroteknik - internationell, förkortat Yi, skapades.

1996
Y-sektionen firar 25-årsjubileum.

1998
Efter sju år på benen började Yvette att klä sig i gul stass, bestående av en gul rock. Ett självklart val av färg såklart, väl genomtänkt. Tolv år senare, 2010, byttes den gula rocken ut mot gula frackar. 

1999
Har du någon gång haft en lärare eller föreläsare som du tycker gjort ett exceptionellt bra jobb och bör uppmärksammas för detta? Då kunde du nominera denne till Y-sektionens lärarpris. Lärarpriset delas ut än idag. 

1999
Det första spåret av både marknadsföringsutskottet, MafU, och näringslivsutskottet, NärU, kan hittas i en fotokatalog från detta år. Sedan dess har båda utskotten funnits i sektionens fotokatalog och bedrivit sina verksamheter.

2000
En ny tradition, läs “regel”, upprättas och namnen på bäraren av kilten sys på innan överlämning till dess nästa bärare. Notera att namn fanns redan från 80- och 90-talet men att från 00-talet har alla sytt på sitt namn på kilten

Nedan följer ett bildspel på totalt 7 stycken bilder.


Senast ändrad: 26 november 2021 11:56 av Carl.